keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Vertailu: Lagavulin 16 yo, 43 % ja Lagavulin 1995/2011 Distiller's Edition, 43 %

Vertailussa peruslaga ja DE 2011. Lähtökohtana peruslagalla hankittu viskiherätys. Nuoteissa kahden henkilön fiilstelyjä ja lopuksi pisteet (tämä vertailu julkaistu myös viskikaappi.netissä)


lagavulin 16yo, 43 %

t: turpeinen, kuiva hedelmä, (makeakin)
m: turve heti alkuun isosti kehiin. kuivatut hedelmät seuraavat, savua. suutuntuma varsin ohut. jälkimaku lääkemäinen (fenoleja). ei pelkästään positiivinen lääkemäisyys. kompleksisuutta ei ole, yllättävän nuoren makuinen ikäänsä nähden. Varsinkin DE:n jälkeen varsin pliisu ja yksioikoinen. (80 & 83)


lagavulin 1995/2011, DE 43 %

t: savuisempi, kuivempi, sinistä savua
m: suutuntuma öljymäisempi, pehmeämpi, turve vähempi. hedelmää löytyy. hedelmässä appelsiinia. miellyttävä, viipyilevä, joskaan ei erityisen voimakas jälkimaku. hyvä, tasapainoinen viski. (91 & 91)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti